KAŠICA OD KROMPIRA I BLITVE
- 1 krompir
- 20 g blitve
Priprema:
Krompir stavite da se kuha, a kad je napola kuhan, dodajte blitvu. Kad omekša, procijedite i usitnite.
KAŠICA OD KARFIOLA
Potrebno je:
- 1 karfiol
Priprema:
Veći cvijet karfiola izdvojite i stavite u kipuću vodu. Kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite, usitnite (izmiksajte) i dodajte adaptirano mlijeko da bi se napravila kašica.
KAŠICA OD CELERA
- 1 celer
Priprema:
Jedan korijen celera srednje veličine stavite u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta. Zatim ocijedite, izmiksajte i dodajte adaptirano mlijeko kako bi se napravila kašica.
KAŠICA OD POVRĆA 1
Potrebno je:
- 1 krompir
- 1 mrkva
- 1 celer
- pola šalice graška
Priprema:
Kuhajte 30 minuta, a zatim usitnite i dodajte četvrtinu žličice maslaca. KAŠICA OD POVRĆA 2
Potrebno je:
- 1 mrkva
- pola šalice graška
- pola male tikvice
Priprema:
Stavite mrkvu i grašak u kipuću vodu i kuhajte 10 minuta. Zatim dodajte tikvicu i kuhajte još 10 minuta. Ocijedite i napravite pire. KAŠICA OD KROMPIRA I BROKULE
Potrebno je:
- 1 krompir
- cvijet brokule
Priprema:
Krompir stavite da se kuha, a kad je napola kuhan, dodajte brokulu i kuhajte još 8-10 minuta. Zatim ocijedite i usitnite. PILETINA S MRKVOM
Potrebno je:
- pileća prsa bez kože i kostiju
- mrkva
Priprema:
Pileća prsa stavite da se kuhaju, a potom dodajte mrkvu. Kad se skuha, odlijte vodu i zgnječite u kašicu.KAŠICA OD MRKVE I KROMPIRA
Potrebno je:
- 1 mrkva
- 1 krompir
Priprema:
Kuhajte 20 minuta, zatim ocijedite, zgnječite i dodajte mliječnu formulu da se dobije kašica. Poslužite s kuhanim žumanjkom.
KAŠICA OD KROMPIRA, PORILUKA I GRAŠKA
Potrebno je:
- pola šalice graška
- 2 krompira
- pola bijelog djela poriluka
Priprema:
KAŠICA OD KROMPIRA I TIKVICE
Potrebno je:
- pola manje tikvice
- 1 krompir
Priprema:
Skuhajte tikvicu i krompir, a zatim zgnječite vilicom i dodajte mliječnu formulu kako bi se napraviola kašica.
PURETINA S POVRĆEM 1
Potrebno je:
- 100 g puretine bez kože i kostiju
- 1 krompir
- 1 mrkva
Priprema:
Stavite meso da se kuha. Kad je napola gotovo, dodajte povrće i kuhajte dok ne omekša. Zatim sve zgnječite vilicom.
PILETINA S POVRĆEM
Potrebno je:
- pileća prsa bez kože i kostiju
- pola bijelog dijela poriluka
- jedna bijela zelen (paštrnjak)
- jedna mrkva
- pola male tikvice
Priprema:
Sve kuhajte dok ne omekša. Zatim zgnječite vilicom.
Potrebno je:
- 1 kuhani krompir
- tvrdo kuhani žumanjak
- žlica mladog sira
- 1 kuhani krompir
- tvrdo kuhani žumanjak
- žlica mladog sira
- pola žličice maslaca
Priprema:
Sve izmješajte i napravite kašicu.Potrebno je:
- 100 g purećih prsa
- dvije žlice riže
Priprema:
Puretinu očistite od kostiju i kože i stavite da se kuha. Dodajte rižu. Kad je kuhano, odlijte višak vode i napravite kašicu.
JUNETINA S GRAŠKOM
- 100 g purećih prsa
- dvije žlice riže
Priprema:
Puretinu očistite od kostiju i kože i stavite da se kuha. Dodajte rižu. Kad je kuhano, odlijte višak vode i napravite kašicu.
JUNETINA S GRAŠKOM
Potrebno je:
- 100 g nemasne junetine
- pola šalice graška
- 1 krompir
Priprema:
Stavite junetinu da se kuha, a kad je napola skuhana, dodajte grašak i krompir. Zatim iscijedite, usitnite i dodajte vodu od kuhanja pa napravite kašicu.PURETINA S POVRĆEM 2
Potrebno je:
- 100 g puretine bez kostiju i kože
- mrkva
- žlica riže
Priprema:
Puretinu prokuhajte, dodajte mrkvu i na kraju rižu. Zatim ocijedite, usitnite ili izmiksajte i dodajte vodu od kuhanja da bi se napravila kašica.
TELETINA S POVRĆEM
Potrebno je:
- 100 g teletine
- 1 krompir
- mrkva
- korijen celera
Priprema:
Stavite meso da se kuha i dodajte povrće. Poslije kuhanja ocijedite i zgnječite.
Nema komentara:
Objavi komentar